Behandling av vårtor

Borttagning av hand- och fotvårtor

Måste vårtor behandlas?

Cirka 50% av alla vårtor försvinner utan behandling inom två år. Eftersom vårtor orsakas av ett virus bygger kroppen gradvis upp sitt försvar och detta gör att vårtorna till slut försvinner. Detta kan ta flera månader och i vissa fall år. Vårtor är dock smittsamma och kan lätt spridas till andra delar av kroppen eller till andra människor. De bör därför behandlas omedelbart.

Vårtor kan även vara missprydande och generande, och fotvårtor kan göra ont när man belastar foten. Behandling kan minska risken för att vårtorna sprider sig.

Hur behandlas vårtor?

Att fullfölja en behandling är ofta ett problem vid vårtbehandling eftersom många av behandlingarna på marknaden tar lång tid att genomföra. De kan ofta också vara besvärliga att applicera. Wartner erbjuder de senaste innovationerna inom vårtbehandling genom en snabb, smidig och enkel vårtborttagning.  Wartner har tagit fram två banbrytande innovationer för behandling av vårtor inom två marknadssegment: Wartner Frysbehandling 2nd Generation som baseras på samma frysmetod som används i vården och Wartner Vårtpenna, som tar bort vårtan med en unik syrabehandling med TCA-gel.

Hur tar man bort en vårta?